Aanpak Coaching

Aanpak coaching

Wij gaan waar nodig verder!

Smart Difference staat bekend op korte coachtrajecten met een duurzaam resultaat. Waar de meeste coaches blijven hangen op het niveau van gedrag, kennis en vaardigheden, gaan wij, waar nodig, verder. Wij werken ook op de mentale niveaus: overtuigingen, zelfbeeld en missie. Deze zijn verantwoordelijk voor het wel of niet toepassen van het geleerde. Hierdoor is het resultaat geen aangeleerd kunstje, maar een praktische effectieve en duurzame verandering, waarbij de coachee zijn of haar doelen bereikt op een manier die bij hem of haar past.

In onze aanpak is slechts het uitvragen van één of enkele situaties voldoende is om inzicht te krijgen in de oorzaak van de belemmering. Hierna kunnen we direct over tot verandering om de doelstelling te realisering. Wij vragen dus niet naar het hele levensverhaal van de coachee. Dit bespaart veel tijd, het bespaart de coachee veel onnodig negatieve emoties en zorgt ervoor dat patronen vlot omgezet kunnen worden

Oorzaak – gevolg

  •  negatieve gedachten -> negatief gevoel (onzekerheid) -> onbehulpzaam gedrag
  •  ondersteunende gedachten -> positief gevoel (zelfvertrouwen) -> effectief gedrag


Voorbeeld korte termijn- en duurzame oplossing:

Iemand die zenuwachtig is voor een presentatie, is erbij gebaat dat hij direct een techniek kan inzetten, waardoor hij zijn presentatie vol vertrouwen kan geven (korte termijnoplossing). Heeft hij deze techniek voor elke presentatie nodig, dan is het effectiever om de oorzaak van de zenuwen aan te pakken (duurzame verandering). De oorzaak ligt in dit geval op de mentale niveaus. Dit is waar onze focus in coaching ligt.

Translate »