De impact van onze mindset

De impact van onze mindset

De wereldberoemde psychologe Carol S. Dweck van Stanford University heeft decennialang onderzoek verricht naar prestatie en succes en ontdekte daarin een baanbrekend begrip: de kracht van onze mindset.

Volgens Dweck zijn het niet alleen onze vaardigheden die voor succes zorgen, maar ook onze op groei gerichte mindset.

Ook Robert Dilts en Gregory Bateson tonen met hun ‘logische niveaus van verandering’, aan dat onze overtuigingen bepalen of en hoe wij onze vaardigheden inzetten. Belemmerende overtuigingen verhinderen dat vaardigheden optimaal worden ingezet.

Mentale veerkracht bepaalt resultaat!

Improvement Profs gelooft eveneens dat om succesvol te zijn, mindset (mentale veerkracht) een cruciale rol speelt naast het beschikken over de juiste vaardigheden. Om vaardigheden optimaal in te zetten, is de juiste mindset vereist. Om die reden wordt in al onze trainingen aandacht besteed aan wat wij noemen:

Drie fundamenten voor succes op korte en lange termijn:

kennis en vaardigheden: zorgen ervoor dat een medewerker zijn of haar werkzaamheden kan uitvoeren;

(zelf)vertrouwen: zorgt ervoor dat een medewerker ook onder druk, zijn of haar kennis en vaardigheden optimaal kan inzetten;

enthousiasme: zorgt ervoor dat een medewerker zowel op de korte als op de lange termijn beschikt over doorzettingsvermogen, daadkracht en motivatie.

Translate »