Ze bellen maar niet terug…

Als er iets frustrerend is voor verkopers, is het dat zij, wanneer ze de prospect niet aan de telefoon krijgen en de telefoniste heeft een terugbel notitie neergelegd, ze niet worden terug gebeld.

En niet 1 keer, mar meerdere keren! Gek zou je ervan worden en al snel dringt de gedachte zich op, dat het gedrag van de prospect grenst aan onfatsoen. In een aantal gevallen is dat misschien ook zo. Echter, het is goed om te bedenken dat je nooit de enige verkoper bent die probeert de prospect te spreken te krijgen.

Er zijn prospects die wel 30 tot 40 keer door verkopers worden benaderd, of zelfs vaker. Die prospects zijn echt niet de hele dag met die verkopers bezig. Ze hebben genoeg andere zaken aan hun hoofd om hun aandacht op te richten. Iemand die hen iets wil verkopen, is dan vaak de laatste persoon waarin zij interesse hebben.

De wereld van de klant is nu eenmaal vele malen belangrijker dan de wereld van de verkoper…

Is er dan niets aan te doen, behalve het maar eindeloos te blijven proberen, of de handdoek in de ring te gooien? Nee, gelukkig niet. Er zijn manieren om in een beduidend groter aantal gevallen voor elkaar te krijgen, dat je als verkoper vaker en sneller wordt terug gebeld.

Wil je weten hoe? Download dan mijn ‘9 GRATIS tips om prospects sneller terug te laten bellen’.


Translate »