Opgebrand? Stress is niet het probleem.

Op 10 april 2017 verscheen onder deze titel in NRC Handelsblad een interview van Ykje Vriesinga met hoogleraar Arbeidspsychologie, Wilmar Schaufeli. Jaarlijks neemt het aantal werkende Nederlanders dat een serieuze burn-out krijgt, met ongeveer 6% toe. Maar liefst 66% van het verzuim in Nederland is stress gerelateerd. De kosten voor werkgevers van dit stress gerelateerde arbeidsverzuim rijzen de pan uit.

Klik hier om het gehele interview te lezen.

Hoe groter de energie waarmee mensen werken, hoe groter de mentale veerkracht en hoe beter de resultaten van dat werk. Immers hun potentieel wordt dan beter benut. Hierbij aangenomen dat mensen de juiste vaardigheden bezitten.

Op sommige momenten krijg je energie en op andere momenten verlies je energie. Veel voorkomende consequenties van energieverlies: tijdsverspilling, stresstoename, ziekteverzuim, ontevredenheid, demotivatie, daling van productiviteit, verhoging van de kosten en daling van het resultaat.

Mensen kunnen energie kwijtraken door ondermeer: slechte communicatie, wanneer teveel gepraat en te weinig geluisterd wordt, onvoldoende kennis en kunde, slechte interne informatie, ongestructureerde vergaderingen zonder concrete uitkomsten.

Vaak wordt gedacht dat energie iets wolligs of geheimzinnigs is. Dat je met zijn allen op een kleedje gaat mediteren of dat elektrodes op het hoofd worden geplakt. Dat is beslist niet het geval! De Spectrum Energiemeting® maakt energie concreet meetbaar.

Het resultaat

– Medewerkers nemen eigen verantwoordelijkheid, dragen constructief bij en zetten hun schouders eronder in plaats van afschuiven, klagen en tegenwerken.
– Betere arbeidsprestaties, meer motivatie en meer energie in plaats van afleidingen, demotivatie en ziekteverzuim.
– Optimaal benutten van kwaliteiten, kracht en potentieel van medewerkers in plaats van capaciteitsverspilling, uitval en vertrek van medewerkers.

Kortom: duurzame verbetering van resultaten!

Hoe het werkt

Een concreet waarneembare weergave hoe de energie van het individu of team zich verhoudt met betrekking tot maximaal 6 gekozen onderwerpen:
– waaraan wordt energie ontleend?
– waar kan winst behaald worden?
– wat moet aangepakt worden en met welke prioriteit?

Nieuwsgierig geworden? Download hier de brochure of beter nog: maak een afspraak voor een diepergaand gesprek hoe de Spectrum Energiemeting® op individueel- of teamniveau kan worden ingezet.

Meld je hier aan als je regelmatig interessante informatie wilt ontvangen over teamenergie.

Translate »